Rumah > Pameran > Kandungan

Faktor-faktor yang mempengaruhi rintangan haus sukan rumput tiruan

Jan 16, 2019

Apakah faktor-faktor yang mempengaruhi rintangan haus sukan rumput tiruan? Di padang hijau yang luas, kebebasan yang bebas dan tidak terkawal adalah usaha mengejar masa depan oleh sukan ini. Walau bagaimanapun, banyak tempat sukan semasa dimusnahkan oleh haus dan lusuh. Permintaan untuk tanah liat buatan tiruan dengan prestasi pengisaran tinggi masih sangat mendesak.

Lembangan buatan diperolehi melalui pemprosesan manual. Ia boleh memenuhi beberapa keperluan sukan dan boleh menjadi bahan paving sukan sukan yang sangat baik. Jika rumput tiruan digunakan untuk bidang sukan, ia mesti mempunyai rintangan haus yang baik. Siri kecil Witten rumput berikut akan memberitahu anda faktor apa yang akan mempengaruhi rintangan haus turf tiruan.

Meningkatkan teknologi rumput buatan tiruan untuk meningkatkan rintangan haus, dan juga mempunyai kepentingan penting dalam memperluaskan hayat perkhidmatan rumput laut, yang memainkan peranan penting dalam mempromosikan perlindungan alam sekitar dan pembangunan usaha ekonomi dan sukan. Oleh kerana bahan mentah tiruan adalah bahan polimer, maka penampilannya adalah faktor utama yang menentukan rintangan haus. 201809281419521937

Komposit berasaskan polimer mempunyai ciri-ciri fizikal, kimia dan mekanik yang sangat baik, seperti ringan, kekuatan tinggi, modulus anjal yang baik dan rintangan kakisan, dan mudah dibentuk. Walau bagaimanapun, beberapa bahan polimer mempunyai kapasiti penyimpanan beban yang lemah dan mudah dipakai. Lembangan tiruan sering digunakan, yang mana lebih memudaratkan tahap haus dan lusuh.

Pada masa ini, para penyelidik telah mencuba pelbagai jenis rintangan pakai tiruan pengikat tiruan dan mekanisme interaksi antara mekanisme tetulang dan bahan matriks, cuba mencari cara untuk meningkatkan rintangan lelasan rumput tiruan. Semua aspek membuktikan bahawa komposit polimer Bahan pengisian boleh meningkatkan ketahanan rintangan dan hayat perkhidmatan turf tiruan.

Ringkasnya, rintangan haus sebagai prasyarat untuk panjang umur rumput buatan adalah penting untuk memastikan kestabilan produk rumput tiruan. Oleh itu, sama ada pilihan bahan mentah atau pengisi, ia mesti memenuhi keperluan rintangan haus. Kurangkan kerosakan yang tidak perlu.