Rumah > Pameran > Kandungan

Tujuh kelebihan dan ciri-ciri rumput tiruan

Jan 16, 2019

Seperti yang kita tahu, rumput buatan adalah sangat berbeza dari rumput sebenar. Apakah ciri-ciri turapan tiruan? Dalam artikel ini, kami menganalisis kelebihan dan ciri-ciri turapan buatan. Berikut adalah kelebihan tujuh aspek rumput tiruan.

Pertama, kebersihan: Ramai ibu bapa merasakan terdapat lebih banyak bakteria di rumput, kerana rintangan kanak-kanak itu miskin, tidak sesuai untuk bermain di atasnya, jadi rumput sebenar ini secara beransur-ansur digantikan oleh rumput tiruan. Terdapat banyak manfaat untuk meletakkan rumput buatan, bukan sahaja selamat dan bersih, tetapi juga tidak sedap kerana pedaling.

Kedua, semua-cuaca: rumput buatan pada dasarnya tidak terjejas oleh cuaca dan geografi. Ia boleh digunakan dalam iklim yang melampau seperti suhu sejuk yang tinggi, tinggi dan ketinggian yang tinggi, dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Ketiga, pelbagai guna: rumput tiruan adalah berwarna, tahan lama dan tidak memudar, dan boleh dipadankan dengan persekitaran dan bangunan sekitarnya. Ia adalah pilihan yang baik untuk tempat sukan, taman rekreasi, taman bumbung dan tempat-tempat lain.


201809181635376800

Keempat, meletakkan dan menyelenggara: pelapisan tiruan mempunyai keperluan yang rendah pada asas, dan boleh digunakan pada asfalt dan simen dengan kitaran pendek. Ia amat sesuai untuk pembinaan tempat sekolah rendah dan menengah dengan masa latihan yang panjang dan kepadatan penggunaan yang tinggi. Rumput tiruan mudah dipelihara, mempunyai kebolehtelapan air yang baik, dan terutamanya tahan haus.

Kelima, ciri-ciri fizikal dan kimia yang sangat baik: Selepas rumput tiruan telah dikenakan ratusan ribu ujian memakai, berat seratnya hanya hilang 2% hingga 3%. Di samping itu, ketegangan, kebolehtelapan dan keanjalan air adalah sangat tinggi, dan ia boleh disejat bersih selepas kira-kira 50 minit selepas hujan lebat.

Keenam, keselamatan yang baik: menggunakan prinsip-prinsip perubatan dan kinematik, ligamen, otot, sendi, dan lain-lain dilindungi apabila atlet sedang berlatih di atas rumput, dan perlanggaran dan geseran berkurang apabila jatuh.

Ketujuh, mengurangkan beban kerja: setelah meletakkan rumput tiruan, beban kerja staf juga telah dikurangkan banyak, hanya perlu memeriksa secara teratur, memperbaiki tempat yang tidak rata dengan baik.

Perlu diingat bahawa pelbagai jalur skrip padang rumput tiruan telah dibentuk dengan benih rumput putih pada masa pengeluaran. Ia adalah produk mesra alam yang tidak mengandungi bahan berbahaya dan mempunyai fungsi menyerap bunyi. Pengeluaran menggunakan sebilangan sains dan teknologi moden untuk mencapai kekuatan tegangan yang tinggi, ketegasan, fleksibiliti, rintangan haus, ketahanan penuaan dan kelantangan warna.