Rumah > Berita > Kandungan

Rumput Landscaping Digunakan Di Kawasan Berikut

Jun 09, 2017

Rumput Landscaping biasanya terletak di depan rumah, bangunan besar di sekitar dataran atau ruang hutan untuk melihat, rekreasi atau sebagai tempat sukan. Kebun purba Barat mempunyai padang rumput biasa. Pada pertengahan abad ke-18, taman landskap semulajadi British muncul, taman ini mula menggunakan kawasan taman rumput hijau yang luas. Taman Cina kuno, dengan sebilangan besar padang rumput yang jarang, taman moden mempunyai rumput.

Rumput Landscaping mempunyai kaedah pengelasan berikut:

Mengikut gabungan bahan tumbuhan boleh dibahagikan kepada: 1, rumput tulen. Dengan bahan tumbuhan rumput hijau taman. 2, rumput campuran. Rumput yang terdiri daripada pelbagai bahan tumbuhan. 3, bunga dihiasi bunga. Untuk meninggalkan rumput atau rumput kecil ke rumput, bercampur dengan sebilangan kecil rumput bunga herba.

Menurut penggunaan Rumput Landscaping boleh dibahagikan kepada: 1, rekreasi rumput hijau taman. Boleh dibuka untuk orang berehat, berjalan, permainan dan aktiviti luar yang lain. Penggunaan umum daun halus, ketahanan, lebih tahan terhadap spesies rumput. 2, lihat rumput hijau taman. Tidak terbuka, tidak boleh memasuki rekreasi. Umumnya memilih warna hijau seragam, hijau lagi, dapat memanaskan, tetapi juga spesies rumput sejuk. 3, padang permainan. Menurut keperluan pemilihan sukan yang berlainan spesies rumput yang berbeza, dan sesetengah untuk memilih rumput rumput lembut rumput, dan beberapa untuk memilih rumput rumput sukar rumput, dan ada yang menggunakan batang bawah tanah rumput maju. 4, rumput keselamatan jalan raya. Terutamanya terletak di tanah di sepanjang trafik, terutama di kedua-dua belah lebuh raya, serta lapangan terbang di apron. 5, lereng perlindungan tanah rumput. Untuk mengelakkan hakisan tanah, untuk mengelakkan habuk terbang. Pemilihan utama pertumbuhan pesat, akar berkembang atau mempunyai spesies rumput yang menjalar.

Permohonan

Rumput Landscaping terutamanya digunakan dalam aspek berikut:

Aspek perlindungan alam sekitar. Di taman hijau di padang dan pokok bermain udara bersih, penyejukan haba, penjerapan debu, melemahkan peranan bunyi, melindungi alam sekitar dan mengekalkan keseimbangan ekologi. Rumput rumput individu kecil, bilangan kecil, menduduki ruang kecil, pertumbuhan pesat, menyesuaikan diri, mudah untuk bertahan, kesan hijau cepat. Rumput berpaut kepada pertumbuhan tanah, pencegahan fungsi debu dan hakisan tanah adalah penting. Rumput di ruang hijau untuk membentuk saluran pengudaraan, dapat meningkatkan persekitaran hidup di kawasan tropika.

Seni rumput landskap. Ruang rumput dengan air ruang, ruang persegi, dan sebagainya, dapat membuka garis penglihatan yang luas, membimbing garis penglihatan, meningkatkan kedalaman lapangan dan tahap, dan dapat sepenuhnya mengekspresikan keindahan kawasan.

Pembinaan bandar. Lawn sering digunakan di bandar-bandar moden di mana ruang hijau yang rendah diperlukan, seperti jalan sepanjang garis, garis kuasa yang kuat di bawah kemudahan bawah tanah di atas tanah yang lebih tipis.