Rumah > Berita > Kandungan

Ringkasan Kaedah Reka Bentuk Landskap Rumput Landscaping

Jun 21, 2017

Sebuah bangunan bandar, selain mengejar pembinaan ekonomi, seni bina moden, sebenarnya, kita juga perlu memberi orang udara segar untuk membawa taman itu. Jadi di banyak universiti sekarang, reka bentuk taman telah menjadi seorang profesional yang sangat penting, dalam perancangan bandar, perancang bandar dan reka bentuk rumput hijau taman yang lazat. Jadi, bagaimana kita boleh merekabentuk majoriti orang berpuas hati dengan lanskap rumput landskap, Xiao Bian untuk bercakap tentang cara kecil anda.

Reka bentuk landskap rumput landskap perlu mempertimbangkan apa

Reka bentuk landskap adalah reka bentuk komprehensif beberapa projek yang diselaraskan, dari segi kerumitannya, perlu mempertimbangkan pengangkutan, tenaga hidro, taman, perbandaran, pembinaan dan bidang teknikal yang lain. Semua jenis undang-undang dan peraturan mesti memahami tuan, dalam reka bentuk khusus, penggunaan pelbagai elemen reka bentuk landskap, mengatur penggunaan setiap plot dalam projek, yang direka untuk memenuhi sifat penggunaan tanah untuk memenuhi keperluan pelanggan, lebih banyak Reka bentuk yang sesuai Reka bentuk landskap rumput landskap secara umum kepada bangunan sebagai perkakasan, hijau untuk perisian untuk air untuk rangkaian ke kepingan kecil nod, dengan menggunakan pelbagai cara profesional dan teknikal untuk menyokong pelaksanaan reka bentuk.

Cara merancang reka bentuk landskap

Konsep ini adalah bahagian yang paling penting dalam reka bentuk landskap, ia boleh dikatakan bahawa peringkat asal reka bentuk landskap rumput landskap. Dari perkembangan disiplin dan amalan di rumah dan di luar negara, makna reka bentuk landskap sangat berbeza. Kami dengan ini mempercayai bahawa reka bentuk landskap adalah mengenai bagaimana untuk mengatur dan menggunakan tanah secara rasional untuk menangani keselamatan dan kesihatan semua kehidupan di darat, manusia, bandar dan tanah, dan pembangunan mampan. Ia merangkumi banyak bidang seperti perbandaran, bandar baru, kawasan kejiranan dan perancangan komuniti dan reka bentuk, taman dan perancangan rekreasi, perancangan pengangkutan, perancangan dan reka bentuk kampus, pengubahsuaian dan pemulihan landskap, pemuliharaan warisan, reka bentuk taman, pemulihan dan kegunaan khas lain. Pada masa yang sama, dari amalan domestik semasa banyak sudut pandangan, reka bentuk landskap rumput landskap memberi tumpuan kepada projek khusus itu sendiri, reka bentuk alam sekitar, iaitu reka bentuk landskap sempit. Dua jenis kedai tidak bertentangan dengan satu sama lain. Idea penggunaan pertimbangan pertama fungsinya, sepenuhnya untuk pengguna tanah untuk membuat, merancang ruang yang memuaskan, sambil tidak memusnahkan persekitaran ekologi setempat, untuk meminimumkan projek pada gangguan alam sekitar ekologi sekitar.

Terdapat beberapa kaedah reka bentuk untuk landskap

Konsep yang pelik: penggunaan kaedah ini untuk membentuk program biasanya asal. Idea-idea ini jarang berlaku dalam sejarah, atau tidak pernah berlaku, dan bahkan beberapa idea dalam keadaan saintifik, teknikal dan ekonomi semasa tidak dapat dicapai. Sebagai contoh: kita boleh bayangkan sebuah lampu, selagi orang yang duduk di sebelah lampu, bergantung kepada haba badan boleh membuat cahaya lampu, dan membuat orang melihat benda-benda, sehingga kedua-duanya menjimatkan tenaga, tetapi juga pencahayaan. (Tetapi sebenarnya sukar dicapai)

Mengenai Raja dan Raja: Raja juga sering menggunakan teknik reka bentuk landskap, melalui gabungan ruang seni bina, atau pembinaan teknik rekaan mereka sendiri, untuk meminjam pemandangan yang jauh. Seperti Taman Administrator Humble Suzhou, anda dapat melihat dari beberapa sudut beberapa ratus meter dari Kuil Utara. Dengan cara ini untuk meminjam adegan dapat memperkaya aras landskap landskap, memberikan pandangan yang indah, kelonggaran fizikal dan mental perasaan.

Sudah tentu, dalam reka bentuk tahap ini, tidak tiga perkataan Xiaobian dapat dibenarkan. Banyak prinsip atau peraturan reka bentuk, sebenarnya, guru seni kecil telah ditekankan, tetapi pada reka bentuknya selalu memerlukan rasa peribadi dan pemuliharaan peningkatan. Jadi jika anda ingin menjadi pereka taman yang baik, pertama sekali sebagai tambahan kepada yang biasa untuk lebih memperhatikan ciri-ciri taman-taman lain, tetapi juga lebih daripada mahu menarik, dalam reka bentuk, tetapi juga mengikut keadaan asas Bandar untuk membuat keputusan.