Rumah > Berita > Kandungan

Bagaimana untuk memilih rumput lanskap dalam Taman Menghijaukan projek?

Jul 13, 2017

Landskap Reka bentuk rumput, pilihan landskap spesies rumput bergantung terutamanya pada ketahanan kuat spesis rumput. Komprehensif ketahanan merujuk kepada keupayaan rumput untuk menyesuaikan diri dengan alam sekitar, termasuk rumput kemarau, sejuk, haba, kelembapan, zink, asid dan rintangan lain. Hendaklah berasaskan kepada penggunaan berbeza fungsi landskap rumput, rumput keperluan persekitaran pembinaan, rumput daripada kos pembinaan dan rumput lewat daripada penguasaan teknologi pemuliharaan, pengurusan dan penyelenggaraan kos dalam empat aspek mempertimbangkan pemilihan spesies rumput rumput landskap.

Mengikut persekitaran ekologi

1. syarat-syarat suhu: mengikut faktor iklim di rantau ini, memilih untuk menyesuaikan diri di rantau ini dengan toleransi haba sejuk, spesis rumput.

2. cahaya syarat: menurut rumput untuk mewujudkan laman web pada keadaan cahaya untuk memilih positif atau naungan spesis rumput.

3. keadaan kelembapan alam sekitar: Bergantung pada curahan hujan tahunan di rantau ini, sama ada tapak itu basah, sukar untuk longkang, dan syarat-syarat bekalan air, pilih kemarau atau spesies rumput tahan air.

4. tanah syarat: mengikut tanah kimia sifat bagi rantau ini, memilih spesies rumput bertoleransi asid tanah, rumput bertoleransi saline atau kebolehsuaian tanah rumput; adalah hi lemak rintangan rumput atau tanah tandus rumput.

Menurut keperluan fungsi Taman Penghijauan

Taman rumput hiasan landskap hijau: Utara pilihanraya hijau panjang, warna hijau rumput musim sejuk; Rumput raya Selatan meninggalkan spesies rumput halus, flat kemas.

Sukan Taman landskap rumput: memilih tentangan terhadap trampling, memulihkan spesies rumput yang kuat.

Perlindungan alam sekitar landskap rumput: angin dan pasir, hakisan tanah; hendaklah dipilih pada kebolehsuaian persekitaran tempatan, pengurusan menyeluruh, akar sistem dibangunkan, stolons tanah dan rhizome bawah tanah yang dibangunkan, Bolehan dan liputan rumput, pilih kurang perosak dan penyakit di

3. memenuhi syarat-syarat pengurusan penyelenggaraan dan piawaian

Penyelenggaraan yang mencukupi syarat, tempat pelaburan yang tinggi, anda boleh memilih gred tinggi hiasan landskap rumput. Kekurangan syarat-syarat pemuliharaan, air, baja, pemangkasan, pencegahan penyakit dan pengurusan lain boleh tidak mengikuti, pemuliharaan input ke tempat yang boleh memilih pengurusan rumput yang luas.