Rumah > Berita > Kandungan

Kaedah Pemuliharaan Rumput Landscaping Dan Kaedah Pengurusan

Jun 21, 2017

Malah, untuk menjelaskan kata-kata, pemuliharaan Perlindungan Rumput adalah lebih rumit, Xiaobian mencari beberapa maklumat mengenai kawasan ini, berikut kami datang bersama-sama untuk mengetahui mengenainya

Latar Belakang persekitaran Rumput, akan memberi kesan kepada imej perniagaan. Jika pemuliharaan hijau syarikat anda kepada syarikat konservasi Perlindungan Litbang profesional. Bukan sahaja kita dapat menghapuskan upah, bonus dan faedah yang perlu dibayar untuk pertanian hijau sepenuh masa; Pengurusan rumit pembelian peralatan pemuliharaan hijau mahal, pembinaan naungan, dan penggunaan racun perosak dan baja dapat menjimatkan banyak kos Dapatkan kesan hijau terbaik.

1, kayu, semak, tumbuh-tumbuhan penutup tanah dalam keadaan yang baik, pemangkasan bentuk yang indah, memelihara persembahan hijau daun, tiada cawangan mati yang jelas, tidak ada perosak dan penyakit.

2, Ping ketinggian tidak lebih daripada 10cm, menjaga rumput tumbuh dengan baik, hijau rumput, tidak ada perosak dan penyakit, tidak memanjat tumbuh-tumbuhan parasit.

3, katil bunga, bunga dengan garis yang jelas, bersih dan cantik, tidak lengkap.

4, perosak dan penyakit rumput landskap mengendalikan perosak dan kawalan pencegahan dan kawalan yang lebih tepat pada masa yang tepat, untuk menghilangkan penyebaran kawasan perosak yang besar. Perosak harus dikawal di: ①, meninggalkan daun kuning yang lebih teruk, daun kok, daun, serangga dan serangga serangga bersih jumlah bersih pokok dalam 2% berikut, adalah daun menggigit yang paling menggigit setiap tumbuhan di bawah 10%; ②, bilangan serangga perosak kurang daripada 2% (termasuk 2%); Yang paling serius serangga skala adalah 100 sentimeter persegi di bawah serangga hidup, dan bilangan pokok adalah di bawah 4 dalam setiap bahagian. %yang berikut.

5, rumput racun rumput landskap digunakan selaras dengan ketoksikan yang rendah, kecekapan tinggi, tiada sisa piawaian alam sekitar.

6, pokok hijau biasa di atas pokok, pokok renek, tanah dan persenyawaan rumput. Pastikan tumbuhan berkembang dengan baik.

7, air yang munasabah untuk memastikan bahawa tumbuhan daripada kemarau, pengairan air.

8, rumput landskap hijau lengkap, tidak ada serpihan yang jelas, tidak ada pencemaran putih (gantung pokok), pengeluaran hijau sampah (seperti cawangan, daun, rumput, dll.) Ke Nissan Nissin, boleh melakukan pembersihan tepat pada masanya.

Pemuliharaan pokok landskap

1, rumput ditanam

Tujuan penanaman dan penyiangan adalah untuk melonggarkan tanah, bernafas, menyesuaikan suhu tanah, mempromosikan penguraian nutrien tanah, untuk memudahkan pertumbuhan akar pokok, dan menghapuskan persaingan dengan air yang bersaing dengan pokok, rumput.

(1) kedalaman dan skop penanaman harus berdasarkan pokok, kedalaman umum kira-kira 5 cm, luas diameter 50 ~ 10 cm.

(2) masa pembiakan, harus dalam cuaca yang cerah, air tanah sederhana (50 ~ 60%) apabila tidak di tanah tanah tanah berlumpur tanah, supaya tidak merosakkan struktur tanah; Lianyin dua hari merumput, hanya boleh menggunakan kaedah penyingkiran.

(3) rumpai sebagai tambahan kepada rawatan yang tepat pada masanya, diangkut atau dikebumikan di dalam tanah sebagai baja asas. Keluarkan runtuhan, batu, ambil tempat kejadian.

(4) rumput landskap tidak boleh merosakkan akar pokok, kulit dan cawangan.

(5) pokok di bawah rumput, tanah adalah kawalan ketinggian dalam 5 ~ 15 cm di bawah, pemangkasan menjadi kemas.

2, kemarau dan pengairan

Pertumbuhan pokok memerlukan air yang cukup, jika tidak, ia tidak dapat menampung kehidupan.

(1) tumbuhan baru 1 hingga 2 tahun pokok, untuk melakukan kerja tanah yang baik, jika perlu, pemeliharaan kelembapan tanah.

(2) Perlombongan Pengairan rumput sebelum, harus menjadi tanah pertama, lakukan tanah sekitar. Pengairan musim panas perlu dijalankan awal dan lewat; Musim sejuk dijalankan sebelum dan selepas tengah hari, setiap mencurahkan cukup.

(3) Perlombongan Pengairan rumput boleh digabungkan dengan persenyawaan, untuk meningkatkan rintangan kemarau.

(4) penanaman baru 1 hingga 2 tahun pokok berharga, korteks pokok nipis dan licin, musim kering kering. Jika perlu, hendaklah juga di batang, semburan kanopi, masa semburan bergantung kepada cuaca, dan boleh menutup teduh.