Rumah > Berita > Kandungan

Fungsi Ekologi Turf Landscaping

May 27, 2017

Fungsi rumput

1) Landskap Turf fungsi ekologi: ① menyesuaikan suhu dan kelembapan, meningkatkan iklim mikro ② mengurangkan bunyi dan pencemaran visual ③ udara bersih, mengekalkan keseimbangan karbon dan oksigen ④ menjaga tanah dan air, air bersih ⑤ angin dan pasir untuk melindungi alam sekitar.

2) landskap Turf estetika dan fungsi sukan: ① fungsi estetik. Ruang hijau ruang adalah bahagian penting landskap dan landskap tumbuhan, menyediakan orang-orang dengan lawatan yang indah, selamat dan selesa, tempat rekreasi dan sukan. Fungsi sukan ②. Lawn diperlukan untuk pelbagai sukan; Rumput adalah keperluan untuk keselamatan sukan; Rumput dan sukan adalah interaksi yang jinak, rumput keperluan sukan, dan industri rumput dan teknologi rumput telah menjadi promosi hebat dan memimpin pembangunan sukan. Lawn adalah halaman yang dikendalikan dengan baik dengan penutup tanah yang baik, keseragaman tekstur dan kelenturan, sehingga dapat digunakan sebagai tempat untuk golf, hoki, kriket, sepak bola, rugby, polo dan tempat-tempat olahraga lainnya. Boleh digunakan untuk perlumbaan dan tempat persaingan tanah besar yang lain.

3) Fungsi sosial dan ekonomi Landscaping Turf ① Mewujudkan faedah ekonomi dan menyediakan peluang pekerjaan ② Untuk makanan

Pertama, landskap Turf penggredan norma

1. Rumput premium: tempoh hijau 360 hari setahun, pembentukan rumput, kawalan ketinggian pokok dalam 25mm di bawah, hanya untuk dilihat.

2. Rumput: tempoh hijau 340 hari atau lebih, pembentukan rumput, tunggul 40mm di bawah, untuk melihat dan keterbukaan keluarga.

3. Rumput gred kedua: tempoh hijau 320 hari atau lebih, lereng datar atau lembut, tenggelam 60mm di bawah untuk rekreasi awam dan menginjak ringan.

4. Tiga rumput: tempoh hijau lebih daripada 300 hari, tunggul 100 mm di bawah, untuk rekreasi awam, meliputi padang pasir, penyelenggaraan cerun.

5. Empat rumput: tempoh hijau tidak terhad, keperluan ketinggian jentolak, untuk bukit yang tandus, penyelenggaraan cerun.

Kedua, Pelestarian Turf Turf

Pemangkasan

Untuk mematuhi pembentukan sempurna, rumput akan sering pemangkasan, pertumbuhan terlalu kuat akan membawa kepada nekrosis akar.

Kekerapan potong rumput

① musim bunga rumput khas dan musim panas musim bunga setiap 5 hari dipotong, musim luruh dan musim sejuk bergantung kepada pertumbuhan satu atau dua kali sebulan.

② musim rumput setiap 10 hari dipotong, musim luruh dan musim sejuk sekali sebulan dipotong.

③ musim rumput sekunder setiap 20 hari dipotong sekali, musim luruh dipotong dua kali, musim sejuk tidak dipotong, sebelum musim bunga dipotong lagi.

④ tiga rumput dipotong sekali seperempat.

⑤ empat rumput setiap tahun pada musim sejuk dengan mesin berus dipotong sekali.