Rumah > Berita > Kandungan

Reka bentuk Landskap Taman Villa adalah tidak wajar kurang Taman rumput loji konfigurasi

Jul 13, 2017

Villa Taman landskap Reka bentuk jenis yang paling umum landskap untuk mengkonfigurasi rumput Taman, rumput, bunga dan tanaman hiasan sebagai badan utama, dan dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan Reka bentuk landskap lain lanskap. Reka bentuk Taman Villa boleh ditetapkan secara bebas, tetapi juga melekat pada lain-lain jenis Taman-Taman atau bangunan. Ia boleh memperbaiki dan mencantikkan alam sekitar, memenuhi pandangan bunga, rehat dan aktiviti luar dan lain-lain keperluan. Keluasan kawasan yang tidak formal, lebih kecil dan halus untuk menang.

Taman Villa landskap rekabentuk susun atur bentuk tiga biasa, semula jadi dan bercampur-campur. Pemilihan spesis tumbuhan berbeza mengikut rantau dan tradisi negara. Taman hijau pelbagai gaya reka bentuk Landskap Taman rumput, sesetengah dibezakan, mudah sedikit. Taman ini penuh dengan pemandangan Desa adalah sangat mudah, tetapi penuh keremajaan, kelihatan santai dan selesa, mampu menyembuhkan keresahan dan emosi impetuous. Bunga bukan untuk mengejar tahap ketat, warna-warna yang berbeza, tetapi agak latar belakang terhadap satu sama lain adalah tidak sengaja bertindih pemandangan.

Secara khususnya, kita perlu memberi perhatian kepada konfigurasi rumput hiasan Taman, biasanya ikut berikut tiga prinsip:

Hendaklah terlebih dahulu memenuhi syarat-syarat tempatan, mematuhi prinsip-prinsip alam semula jadi dan mengambil kira kesan jangka panjang. Taman harus disediakan untuk bunga laluan, mentol bunga dan satu atau dua tahun Ruang pertumbuhan bunga, tetapi nisbah satu atau dua tahun bunga tidak sepatutnya terlalu besar. Dalam pemilihan pokok, pokok renek, saiz dan bilangan tumbuhan hendaklah disesuaikan kepada ruang Taman. Apa-apa seperti kurang daripada 1000 meter persegi di Taman kecil ditanam pada masa hadapan ke 30-meter-tinggi dan 40-meter-luas hutan akan muncul menjadi sesak, dan ditanam beberapa atau beberapa hiasan cherry atau peach lebih menyenangkan mata.

Kedua, mengambil kira warna loji dan gabungan bentuk Salun Kecantikan. Landskap Taman yang sering menggunakan bunga katil, bunga katil, bunga dan bunga untuk memberi tumpuan kepada pencapaian tumbuhan hiasan yang mewah dan berwarna-warni, serta menanam gerak isyarat dan dedaun kontras untuk berdamai.

Yang ketiga juga harus mempertimbangkan rekabentuk lanskap lanskap selesai selepas pihak pengurusan. Di samping itu, penggunaan bahan-bahan Taman yang lain, seperti Taman kiosk, garden, rak bunga, batu, air pancut, Kolam dan ukiran dan lain-lain komposisi Taman kecil, boleh menambah dengan keindahan seni Taman, dan berusaha untuk mencapai "tahun tanpa melihat bunga-bunga ".