Rumah > Berita > Kandungan

Apakah Jenis Biasa Landskap Turf?

Jul 04, 2017

Landskap Turf yang biasa digunakan oleh rantau dan iklim untuk membezakan, dibahagikan kepada musim panas dan sejuk dua kategori.

Musim panas Landscaping Turf dibahagikan kepada:

Cynodon - tekstur halus, daun hijau gelap, dengan rintangan sejuk dan daya tahan yang ketara dipertingkatkan, musim bunga kembali ke belia awal, jatuh anti tidur, panjang hijau

Cynodon - kemunculan pesat, ke dalam Ping cepat, mempunyai rintangan yang tinggi terhadap penyakit, dengan kekeringan yang kuat, garam dan rintangan tekanan yang lain, penjimatan air, lanjutan hijau.

Rumput Baixi ---- penyesuaian luas kepada pemilihan tanah, pembiakan yang kuat, akar kukuh tanah bawah dibangunkan, rintangan yang kuat, penentangan terhadap pemangkasan, penentangan terhadap trampling, naungan, anti-krim.

Horseshoe gold ---- tumbuhan yang rendah, padat, memegang tempoh hijau panjang, pencerobohan yang kuat, haba, tabir suria, penyesuaian yang kuat.

Musim sejuk Landscaping Turf dibahagikan kepada:

Poa pratensis daun hijau gelap, kemarau, sejuk, tahan mandul, tahan pengurusan yang luas, rhizome dibangunkan, menjadi cepat cepat, kesan tontonan yang baik, rintangan untuk meremajakan tahan trampling.

Fescue tinggi ---- daun halus, ke dalam Ping cepat, pertumbuhan perlahan, rintangan rendah untuk pemangkasan, ketahanan terhadap trampling, kemarau, rintangan kepada tanah tandus, panas, penyakit daun kuat.

Fescue tinggi ---- perlindungan lipatan, kepadatan tinggi, sistem akar dibangunkan, rintangan kelembapan tinggi, kemarau, rintangan haus.

Ryegrass tua - Chengping cepat, lebih rumput laut kuat, haba, rintangan fros, penyesuaian yang luas, rintangan penyakit yang tinggi, berapa lama serangga herbivor biasa mempunyai rintangan jelas.

Fescue ungu ---- daun langsing, rumput padat, rendah, menjadi lebih cepat, tempoh hijau panjang, tahan tonik menginjak-injak, dengan rintangan kemarau yang kuat, pemangkasan rendah.

Potong rambut Ying ---- rendah pertumbuhan padat, haba sejuk, musim panas yang lebih menonjol, musim bunga kembali ke hijau awal, rintangan yang kuat untuk penyakit.

Landskap Turf penanaman kaedah

Menamatkan tanah, mengeluarkan batu, kapur dan sampah dan meratakan yang lain

1 tanah penyatuan pertama untuk mengukur kawasan, mengira jumlah spesis, dan kemudian untuk menghapus serpihan, batu, sampah tumbuhan dan bahan-bahan binaan, dan lain-lain, benar-benar menghapuskan rumpai mula-mula. Menanam Landscaping Turf tidak boleh memilih kawasan dengan cerun yang lebih besar daripada 30 darjah atau kawasan rendah, kawasan yang mengalir. Rumput perlu menjadi tanah permukaan o-200 mm, di mana tanah berada dalam keadaan miskin untuk menambah tanah permukaan. Perlu berdasarkan keadaan tanah untuk bergabung dengan baja organik dan jumlah baja, aplikasi baja harus sesuai, taburi menjadi seragam.

2 tanah yang dibudidayakan dan plot pembajak yang halus, tanah dan bahan tambahan yang bercampur-campur. Kedalaman tanah adalah 150 hingga 200 mm, dan tanah dibajak dalam arah yang berbeza supaya tanah bercampur dengan baik. Sebelum menyemai perlu menjadi halus, batu-batu dan puing-puing dibersihkan, supaya aras tanah, licin.