Rumah > Berita > Kandungan

Apakah Jenis-jenis Landscaping Turf?

Sep 28, 2017

Pemilihan Turf Pemilihan yang betul adalah separuh daripada kejayaan rumput, pemilihan harus mengikuti dua prinsip berikut: prinsip dan iklim adaptabiliti iklim Adaptasi iklim dan adaptasi iklim adalah faktor penentu dalam pemilihan rumput rumput. Mengikut respon tumbuhan kepada keadaan iklim dan persekitaran hidup, turfgrass boleh dibahagikan kepada dua jenis: musim sejuk dan musim panas. Suhu pertumbuhan optimum turfgrass musim sejuk adalah 15 ℃ ~ 25 ℃, dan pertumbuhannya terutamanya dipengaruhi oleh tekanan suhu tinggi, tempoh suhu yang melampau dan persekitaran kering - kering. Turfgrass musim sejuk terutamanya sesuai untuk ditanam di bahagian timur laut timur laut, barat laut, barat laut dan timur China, China tengah dan bahagian-bahagian lain Sungai Yangtze di selatan dan Sungai Yangtze di bahagian selatan kawasan sejuk tinggi ketinggian , ciri utamanya adalah hijau panjang, Pengurusan perlu baik-baik saja.

Landscaping Turf Terdapat ratusan jenis lebih daripada 40 spesies lebih daripada 10 genera, termasuk Kentuckypes, Fernando, Ryegrass, Bentholes, Bromus dan Alkae. Turfgrass musim panas adalah suhu pertumbuhan paling sesuai 25 ℃ ~ 35 ℃, pertumbuhannya terutamanya dipengaruhi oleh suhu dan tempoh yang sangat rendah. Sesuai untuk menanam di kawasan subtropika dan tropika di China, zon suhu sederhana, ciri-ciri utamanya adalah rintangan haba yang kuat, rintangan yang baik, penentangan terhadap pengurusan yang luas, kebanyakan tempoh hijau adalah warna yang lebih pendek, warna cahaya, pilihan spesis yang kurang, Termasuk: Cynodon, Zoysia, Eragrostis, Rumput Bison dan sebagainya lebih daripada sedozen spesies hampir seratus spesies 20 spesies. Dengan perkembangan berterusan industri rumput China, ke mana kekuatan saintifik dan teknologi secara bertahap meningkat. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, di seluruh negara telah menubuhkan kawasan perintis penyesuaian spesies rumput, untuk memilih turfgrass yang sesuai untuk memberikan jaminan yang boleh dipercayai. Institut penyelidikan China dan perusahaan besar telah memperkenalkan beratus-ratus spesies rumput dari luar negara, pelbagai penyesuaian pelbagai peringkat, pemeriksaan pelbagai saluran. Prinsip penyesuaian iklim turfgrass telah diterima secara umum. Prinsip kesesuaian dan konsistensi landskap Rumput sebagai latar belakang landskap, keseragaman landskap lebih dan lebih perhatian, untuk pemilihan spesies rumput padang rumput, mengikut prinsip konsistensi landskap adalah untuk mencapai syarat-syarat yang diperlukan untuk rumput yang indah.

Landskap Turf Untuk meningkatkan keupayaan turfgrass untuk melawan keadaan persekitaran, para penyelidik mencadangkan satu kaedah penanaman bercampur. Kelebihan utama penyambungan bercampur adalah bahawa populasi bercampur memiliki latar belakang genetik yang lebih luas daripada populasi tunggal, dan dengan demikian lebih beradaptasi dengan keadaan luar. Komponen sow campuran berbeza berbeza dalam komposisi genetik, tabiat pertumbuhan, cahaya, keperluan baja dan air, daya tahan tanah dan rintangan hama. Penduduk bercampur-campur mempunyai penyesuaian alam sekitar yang lebih kuat dan prestasi yang lebih baik. Kelebihan pelengkap. Komponen dan perkadaran penyebaran campuran dikekang oleh prinsip konsistensi landskap.

Penanaman Turf Turf Campuran campuran terdapat dua cara: Pertama, campuran spesies yang berlainan dalam spesies, contohnya, utara China untuk menonton rumput atau rumput rumput, biasanya digunakan dalam campuran pelbagai jenis bluegrass Kentucky, komponen yang biasa digunakan 3 hingga 4 varieti, Nisbah berbeza dengan ciri-ciri baka; sebaliknya adalah interspesies dari pelbagai jenis campuran turfgrass, seperti yang biasa digunakan dalam campuran sukan turfgrass gabungan campuran: tinggi fescue + rumput Kentucky biru, bahagian tahap pengurusan yang berbeza, tetapi pertama sekali untuk memenuhi prinsip konsistensi landskap, dalam komponen campuran ini, kerana ciri-ciri fescue tinggi dan tekstur daun yang agak kasar, fescue tinggi mesti komponen utama campuran, nisbah asas secara amnya 85% ~ 90%, sehingga membentuk rumput untuk mencapai sama kesan landskap. Ryegrass lama biasanya digunakan dalam komponen campuran untuk bertindak sebagai tumbuhan perintis. Perkembangannya yang cepat, pertumbuhan anak benih cepat, dengan cepat dapat menutup tanah, pembentukan teduh tempatan, ke rumput benih Kentucky percambahan untuk mewujudkan persekitaran yang sesuai, dan pada tahap tertentu, menghalang pertumbuhan rumpai. Di samping itu, ryegrass saka juga digunakan untuk permaidani musim sejuk turfgrasses musim panas, tetapi terlalu banyak ryegrass abang mengancam kelangsungan hidup dan pertumbuhan komponen lain dalam campuran, dan proporsi ryegrass saka tidak boleh melebihi 50%. Rumput cantik adalah kejuruteraan sistem yang kompleks. Sebagai tambahan kepada pemilihan varieti saintifik, perlu memilih waktu penanaman yang sesuai, rawatan katil yang baik, dan ketat melaksanakan teknologi pemuliharaan dan pengurusan rumput untuk mendapatkan rumput yang indah. Rumput rumput (barang) prinsip asas pilihan 1, jelas jenis zon tempatan: mengikut keadaan makro-ekologi China dan ciri-ciri bangunan hijau rumput, penggunaan lima jenis zon asas, mudah dan praktikal.